Grad Bihać će ispuniti obećanje: 25. februara će biti uručeni ključevi novog stana Bišćaninu Džananu Musi


Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća 26. februara, počasnim građaninom Grada Bihaća bit će proglašen Bakir Izetbegović, bošnjački član predsjedništva BiH, potvrđeno je u Gradskoj upravi Bihaća.

“Pored toga, Izetbegović bi, zajedno sa gradonačelnikom Bihaća Emdžadom Galijaševićem, trebao položiti kamen temeljac za budući aerodrom u Bihaću”, kazao nam je Smail Toromanović, savjetnik gradonačelnika i čovjek koji posljednji mjesec dana praktično zamijenio Galijaševića, koji se sredinom januara povrijedio na skijalištu u Sloveniji.

Toromanović je, također, istakao da će dan ranije, tačnije, 25. februara u 12:00 sati, biti uručeni ključevi novog stana našem poznatom sportisti i Bišćaninu Džananu Musi na lokalitetu Ceravci, napominjući da je to “odgovor svim medijskim prozivkama da je u pitanju bila samo početna euforija bihaćkog gradonačelnika i gradske uprave”.

Inače, 26. februara u Bihaću se očekuju predsjednik Federacije Marinko Čavara, ministar prometa i komunikacija FBiH Denis Lasić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudin Dedić, predstavnici pobratimskih gradova iz Italije, Hrvatske, Srbije, te brojne druge zvanice i gosti.

Grad Bihać i ove godine, kroz niz kulturno-sportskih sadržaja, obilježava 26. februar i svoj 756. rođendan. Tokom višednevnih manifestacija, svi Bišćani i njihovi gosti imaju priliku pogledati brojne pozorišne predstave, izložbe, animirane filmove, pa čak i uživati u koncertima klasične muzike.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...