Grad Bihać podržati će gradnju spomenika pobjede i ponosa Armije R BiH na Ćorkovači


Članovi Udruženja 505. Viteška Bužimska i predstavnici Koordinacije boračkih udruženja općine Bužim na čelu sa Seadom Jusićem, zadnjim ratnim komadantom 505.Viteške brigade posjetili su danas gradsku upravu Bihaća.

U razgovoru sa Mirsadom Selmanovićem, zamjenikom predsjedavajućeg GV Bihać ,gradskim vijećnicima Nijazom Malkočem i Dževadom Malkočem i Smailom Toromanovićem Savjetnikom gradonačelnika Bihaća, prezentirali su aktivnosti oko izgradnje spomenika pobjede i ponosa Armije R BiH na lokalitetu Ćorkovače.

“ Hvala gradonačelniku Emdžadu Galijaševiću koji je evo pristao da se i gradska uprava Bihaća uključi i financijski pomogne gradnju spomenika pobjede i ponosa Armije R BiH na Ćorkovači. Ovaj spomenik je simbol pobjede i ponosa i mjesto gdje se najbolje oslikava naša borba za državu BiH . To je mjesto gdje su ostvarene najveće pobjede 505. Viteške brigade i gdje je u neopsrednoj blizini poginuo naš legendarni komadant general Izet Nanić i mi ovim spomenikom želimo mladim generacijama poslati poruku kako smo se časno borili za državu BiH“- kazao je Sead Jusić, ratni komadant 505.Viteške brigade.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...