Grad Doboj obilježio je danas Krsnu slavu “Preobraženje”, a član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ovogodišnji je kum slave.

On je danas poručio je da je Vlada RS, do sada, kroz razne projekte uložila više od 700 milona maraka u taj grad i da će obnova infrastrukture biti nastavljena.

Dodik je kazao da su projekti izgradnje dionice auto-puta Banja Luka-Doboj, Teromoelektrane “Stanari”, dionice Koridora “5C”, nove bolnice, uređenje korita rijeke Bosne, sportske dvorane i niz ostalih projekata pokazatelj su opredjeljenosti Vlade RS da sarađuje s gradonačelnikom Doboja .- 700 miliona maraka je u opticaju u različitim projektima koji će promijeniti karakter i način života ovog grada na bolje. Doboj je jedan od strateški pozicioniranih gradova u Republici Srpskoji zato Vlada RS kroz dobru saradnju s gradonačelnikom i njegovim timom ima priliku i da pokaže svoju opredjeljenost – rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da će u okviru projekata za podršku života mladih i rađanja djece u Republici Srpskoj, a koje već od septembra pokreće predsjednica Republike, biti uključen i grad Doboj.

Vladika Fotije poručio i je da će Srpska pravoslavna crkva kao duhovna majka pratiti i podržavati napredak tog entiteta i poželio da političari budu dostojni zadatka koji obavljaju i istinski prvaci.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba