Građani najavljuju protestnu šetnju

mojusk.ba

Građani koji žive i rade u Ulici Zuhdije Žalića u Velikoj Kladuši, u iduću srijedu će izaći na protestnu šetnju kojom žele ukazati na šetu koju svakodnevno trpe zbog neasfaltiranog kolovoza u toj ulici, saznaje portal Kladusa.net.

Našem portalu su se obratila dvojica vlasnika ugostiteljskih radnji u pomenutoj ulici, obavijestivši nas da je protestna šetnja zakazana za srijedu, 3. maja, sa početkom u 10 sati. Planirano je okupljanje građana u blizini mosta kod restorana Hamm, a nakon toga mirna šetnja do zgrade Općine.

Vlasnici poslovnih objekata iz ove ulice zahtijevaju od nadležnih da konačno dobiju odgovor kada će kolovoz biti asfaltiran. Ukoliko to ne desi uskoro, kažu da im je isplativije staviti “ključ u bravu” i zatvoriti radnje, nego trpiti još gubitaka. Akumulirana šteta koju trpe poslovni subjekti u Ulici Zuhdije Žalića, otkako je prije osam mjeseci trotoar raskopan, sigurno je višemilionska, tvrde naši sagovornici. Promet svih poslovnih subjekata, a ima ih tridesetak, je drastično opao, ogromna je šteta pričinjena na fasadama i stolariji objekata, kao i na automobilima, a negativni utjecaj prašine na zdravlje svih onih koji žive i rade u ovoj ulici je teško i procijeniti.

S obzirom da se problem koji imaju stanovnici i privredni poduzetnici ulice Zuhdije Žalića tiče i svih građana Velike Kladuše, organizatori protestne šetnje pozivaju sve one koji dijele nezadovoljstvo što se svakodnevno moraju kretati preko rupa i kroz prašinu da im se pridruže na protestnoj šetnji.

“Ne zanima nas ko je odgovoran za nastali problem, to riješite između sebe i na sudu, želimo znati samo kada će se život u našoj ulici vratiti u normalu”, poručili su organizatori protesta kojima je dosta neispunjenih obećanja i prebacivanja odgovornosti za asfaltiranje Ulice Zuhdije Žalića s jednog administrativnog nivoa na drugi.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...