Da je sigurnosna situacija u Bihaću kada je u pitanju migrantska kriza odavno narušena, dokazuju brojni snimci svakodnevnog priliva migranata koje redovno šalju čitaoci portala Biscani.net. Večerašnji video pokazuje još jedan sukob migranata koji je zabilježen u Žegarskoj aleji u ulici 5. korpusa u Bihaću, bez, kako tvrde čitaoci, reakcije policije.

Naime, u Aleji je sve veći broj migranata i česti su sukobi među njima, a zbog kojih, kako su čitaoci kazali, ne smiju mirno da se kreću.

Kako tvrde, policija je večeras stigla, zadržala se deset minuta u razgovoru s migrantima, koji su se napon toga razbježali. U tom trenutku na tom području nalazili su se građani sa djecom koja su bila uplašena. Ističu da je elementarni problem to što nema reakcije policije, jedino što se dešava jeste da ih puste nakon kratkog razgovora. Uz to, kako navode, djeca građana su bila vidno iznemirena večeras.

Nedugo nakon toga, neslužbeno, migranti su imali verbalni sukob sa jednim od građana. Kako čitaoci ističu, nikakve sigurnost građana je svakim danom sve više ugrožena.

Pogledajte video iz Aleje!

Izvor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.