Poruke Prvoj PU Stari Grad građani mogu slati putem viber broja 060 30 44 329
Građani od danas Prvu policijsku upravu mogu kontaktirati putem Vibera

Općina je osigurala sve što je potrebno za realizaciju ove ideje, kazao je Hadžibajrić

Autor: A. T.

U cilju poboljšanja komunikacije građana općine Stari Grad i pripadnika Prve policijske uprave Stari Grad, od danas je u funkciji Viber broj na koji građani policiji mogu slati poruke.

Rezultat je to dogovora postignutog na sastanku građana ove općine s općinskim načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem, načelnikom Prve PU Safetom Šabovićem, komandirom Bensarom Efendićem i načelnikom Krim-odjeljenja Mirsadom Hodžićem.

Razgovarajući o sigurnosnoj situaciji u užoj starogradskoj jezgri, a nakon što su zanatlije, ugostitelji, vlasnici dućana i zakupci poslovnih prostora na Baščaršiji uputili zahtjev u kojem traže da se poboljša sigurnost na Baščaršiji jer se susreću s ozbiljnim problemima zbog situacije sa migrantima, predložena su dva rješenja i oba su realizirana.

– Na sastanku smo dogovorili da Prva PU ubuduće, osim dežurnog broja 122, informacije, prijave i fotografije građana prima i putem Vibera, a Općina je osigurala sve što je potrebno za realizaciju ove ideje –  kazao je Hadžibajrić.

Policija će po hitnom postupku vršiti procjenu i razmatranje pristiglih poruka, fotografija i prijava, te djelovati.

– Predložili smo Prvoj PU da svakodnevno na Baščaršijskom trgu, ispred džamije, budu policijsko vozilo i patrola koji će moći odmah djelovati u slučaju potrebe, i to je odmah realizirano – kazao je Hadžibajrić.

Kako je potvrdio načelnik Prve PU Safet Šabović, na terenu se već vide rezultati.

– Primijetili smo smanjenje broja krivičnih djela u užoj jezgri otkako su naše vozilo i patrola svakodnevno na Baščaršijskom trgu, a i informacije koje imamo od građana i privrednika to potvrđuju. Pokretanje komunikacije putem Vibera još će više tome doprinijeti. Pozivam građane da dojavljuju putem poruka sve što može pomoći u poboljšanju sigurnosti i smanjenju broja krivičnih djela – kazao je Šabović.

Poruke Prvoj policijskoj upravi Stari Grad građani mogu slati putem Viber broja 060 30 44 329.

(Autor: Avaz)