– Ribićka otoka, smještena na samom ulazu u Bihać iz pravca Sarajeva, u godinama poslije rata potpuno je neiskorištena. Zaraslu u korov i nepristupačnu nisu je mogli gledati mještani MZ Ribić-Orljani koji su, kažu, nekada davno, odrastali na ovom mjestu. Odlučili su da očiste otoku i stave je na raspolaganje svojim sumještanima, ali i ostalim građanima Bihaća…

Malo korisnog rada, malo druženja…tako otprilike izgleda jedan dan među mještanima naselja Ribić i Orljani koji su odlučili da tzv. Ribićku otoku dovedu u red.

Nekadašnje poljoprivredno dobro koje je svojevremeno koristio bihaćki zatvor, a kasnije i mjesto na kojem su se igrale utakmice lokalnog nogometnog kluba, u poslijeratnim godinama je potpuno zapušteno i neiskorišteno. Vlastitim snagama mještani su odlučili promijeniti trenutnu sliku ovog lijepog mjesta na rijeci Uni.

O današnjoj akciji čišćenja i planovima mještana više informacija donosimo u večerašnjem izdanju TV Dnevnika u 19,00 sati…(rtvusk.ba)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.