Građanski savez: Frustracije rasplakanog Dodika

Avaz.ba

Građanski savez (GS) smatra da su svi potezi osovine Dodik-Čović od izbora do danas potvrda ispravnosti politike koju smo vodili od osnivanja, a posebno je potvrda naše odluke da uđemo u koaliciju s DF-om i podržimo Željka Komšića, saopćeno je iz Građanskog saveza.

Saopćenje prenosimo u cijelosti.

– Da se kojim slučajem desilo da Komšić nije dobio izbore, danas bismo vjerovatno imali potpuni raspad suverena BiH i uvod u kolaps Ustavom definiranih institucija BiH.

Dodikovo organizirano negiranje genocida u Srebrenici je priprema za pokušaj dovršavanja Karadžićevog projekta nasilnim sredstvima. Nemoguće je drugačije shvatiti naoružavanje policije genocida u RS, raspirivanje mržnje prema Bošnjacima i, generalno, promoviranje kulturnog DNK genocida kao temelja identiteta srpskog naroda čiji su pripadnici odigrali ključnu ulogu u slomu nacizma i fašizma u našoj domovini 40-ih. Dodikovo zatiranje svih svijetlih tekovina koje su spajale sve naše pretke i čiji su simboli Koča Popović i Bogić Bogićević je svjesna fašizacija društva kojem tvrdi da želi dobro. Samo je u svijetu bolesnog uma SNSD-ovih lidera moguće voditi politiku približavanja vlastitog naroda nasljednicima koljača iz Jasenovca da bi se provelo uništenje nasljednika Fadila Jahića.

Mi u GS-u smatramo da je vrijeme pozivanja međunarodne zajednice da reagira u svojstvu garanta Dejtona prošlo i da se našoj javnosti mora reći bolna istina. Blokada uspostave vlasti nakon izbora je prvi korak u provođenju plana B, koji je Čović najavio prije izbora. Naš narod treba znati da je nit državnosti koja je ostala neprekinuta od ZAVNOBiH-a do danas nemoguće presjeći jer u Predsjedništvu BiH probosanske snage imaju prednost od 2:1. Otuda i frustracija rasplakanog Dodika, jer je svjestan da će morati od RS napraviti pobunjeničku oblast po uzoru na Karadžića.

Iako je propao pokušaj da se od BiH napravi nova Jugoslavija, slijedi nam borba u kojoj bez jedinstva svih probosanskih snaga riskiramo da opet imamo nove Fikrete Abdiće – saopćeno je iz GS-a.

(Autor: Avaz)