Komandant Civilne zaštite Grada Bihaća gradonačelnik Šuhret Fazlić uputio je Zahtjev Federalnom štabu civilne zaštite za preispitivanje Naredbe kojom je osobama starijim od 65 godina dozvoljeno kretanje od ponedjeljka 6. aprila do petka 10. aprila 2020. godine u vremenu od 8 do 12 sati.

– Strahujemo da će takva Naredba prouzročiti da u periodu kada se očekuje vrhunac pandemije, na ulicama i u redovima pred bankama imamo stotine penzionera. To bi moglo značajno doprinijeti širenu koronavirusa na području našeg grada i tražim da se od iste odustane. U saradnji sa poslovnim bankama moguće je iznaći i druge, manje rizične načine za preuzimanje penzija, a neki od tih modela se već primjenjuju, reko je Fazlić.

Izvor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.