Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić danas je u Sarajevu održao odvojene sastanke sa ambasadorom Larsom Gunnarom Wigemarkom, šefom Delegacije Europske unije uBosni i Hercegovini i specijalnim predstavnikom Europske unije u Bosni i Hercegovini, i Visokimpredstavnikom u BiH Valentinom Inzkom, sa kojima je razgovarao na temu problema vezanih za aktuelnu migrantsku krizu u Gradu Bihaću.

Inzka i Wigemarka gradonačelnik Fazlić upoznao je sa aktuelnim stanjem i problemima s kojima se Grad Bihać susreće, naglasivši potrebu da nadležni državni organi konačno počnu da djeluju, odnosno da krenu sa rješavanjem pitanja adekvatnog zbrinjavanja i smještaja ilegalnih migranata koji borave u gradu Bihaću.

„Upoznao sam čelne ljude međunarodne zajednice u našojzemlji sa stanjem u našem gradu koje je alarmantno i zatražio njihovu pomoć i pritisak na državne institucije u cilju rješavanja migrantske krize koja je pogodila naš Bihać i koja traje već nekoliko mjeseci bez vidljive spremnosti nadležnih institucija da se uhvate u koštac sa problemom, a što građani Bihaća od njih i očekuju„ – istakao je gradonačelnik Fazlić.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.