Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić tradicionalno je danas u gradskoj upravi upriličio prijem za dobitnike najvećih ratnih priznanja povodom nastupajućeg 9.maja- Dana Zlatnih ljiljana.

U prisustvu dobitnika najvećeg ratnog priznanja zajedno sa gradskim vijećnicima i dobitnicima ratnih priznanja Hamdijom Abdićem i Njazom Malkočem, gradonačelnik Fazlić odao je  počast najboljim sinovima BiH, naglasivši da mu je čast i privilegija ugostiti heroje i supruge poginulih heroja.

„Danas slavimo naše heroje i slobodu za koju su se svi borci borili i izborili i ovaj prijem bio je prilika da zahvalim našim dobitnicima najvećih ratnih priznanja na časnoj, herojskoj i odlučnoj borbi za domovinu BiH za vrijeme agresije, ali i za borbu i u miru, kada ovakve i slične datume obilježavamo zajedno“- istakao je gradonačelnik Fazlić.

Zahvalivši se gradonačelniku Fazliću na prijemu i podršci koju Grad Bihać i Gradsko vijeće daju radu Udruženja koje u Bihaću okuplja 120 članova, Huse Behrem, predsjednik Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja i odlikovanja, kazao je da svi članovi udruženja daju maksimalnu podršku generalu Atifu Dudakoviću i njegovim saborcima u dokazivanju časne i herojske borbe pripadnika 5. korpusa Armije R BiH.

Nakon prijema, predstavnici udruženja najvećih  ratnih priznanja i Grada Bihaća odali su na centralnom šehidskom spomen obilježju Humci počast svim poginulim borcima  polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.