Gradonačelnik Ogrešević primio predstavnike Delegacije Evropske unije u BiH

cazin.net

Zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u BiH Khaldoun Sinno jučer je boravio u Cazinu.

U razgovoru s gradonačelnikom Cazina, mr. Nerminom Ogreševićem, razmijenjene su osnovne informacije o Cazinu i glavnim karakteristikama ovog područja.

Da li se glas građana ovog dijela BiH dovoljno čuje u Sarajevu, kolika je važnost uspostave Unske pruge i aerodroma, međuopćinska saradnja i sl. neke su od tema o kojima se razgovaralo, a poseban akcenat stavljen je na problem graničnih prijelaza odnosno nedostatak istih, zbog čega gužve i višesatni zastoji na prijelazima Izačić i Maljevac predstavljaju sve veći problem građanima ovog dijela zemlje.

Kako je istaknuo gradonačelnik Ogrešević, naša dijaspora su naši investitori i onaj ko pravi prepreke u njihovom dolasku nanosi ovom kraju direktnu štetu u ekonomskom, ali i svakom drugom smislu.

Sinno je naglasio da su upoznati s ovim problemom i da se Delegacija Evropske unije bavi ovim pitanjem. On je dodao da će mu dobro doći sve informacije koje je dobio na licu mjesta, složivši se s gradonačelnikom Ogreševićem da su kontakti i razmjena informacija na prvom mjestu kada je u pitanju rješavanje bilo kojeg od aktuelnih društveno-političkih pitanja.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...