Gradonačelniku Cazina, Nerminu Ogreševiću, nepoznata osoba ili više njih sinoć su presjekle kočnice na vozilu, prenosi Klix.ba .

Kako piše Klix.ba, u Ministarstvu unutrašnjih poslova USK-a kazali su nam da je uposlenik grada Cazina prijavio Policijskoj stanici da je na poslovno vozilo koje koristi N. O. (1973.) podesnim predmetom prekinut dovod ulja u kočni sistem.

“Nakon što je događaj prijavljen, uviđajne radnje su obavili pripadnici odsjeka kriminalističke policije Policijske stanice Cazin koji su utvrdili da je u toku noći nepoznata osoba ili više njih podesnim predmetom presjekao crijevo kočionog sistema vozila koje je bilo parkirano ispred porodične kuće N. O.”, kazala je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK za portal Klix.ba

Kako saznajemo, radi se o gradonačelniku Cazina Nerminu Ogreševiću.

Iz MUP-a USK istakli su da je o slučaju obaviješteno Tužilaštvo USK, te angažovan vještak mašinske struke koji je utvrdio da je presječeno crijevo kočionog sistema čime je onemogućen cjelokupni kočioni sistem.

Inače, ovo je drugi put ove godine da za sada nepoznati počinioci nasrću na živote visokih zvaničnika A-SDA. Naime, 31. maja ove godine eksplodirala je bomba postavljena ispod vozila Rifeta Hozanovića, jednog od osnivača A-SDA i predsjedavajućeg Gradskog vijeća. Hozanović u toj eksploziji nije povrijeđen, a počinioci do danas nisu otkriveni.