GRADSKA DŽAMIJA BIHAĆ: Klanjana prva teravija


Sinoć je u gradskoj džamiji u Bihaću klanjan prvi teravih-namaz. Ljepota obavljanja namaza u prekrasnom ambijentu nove bihaćke džamije, neopisiva je kažu vjernici koji su sinoć prisustvovali prvoj teraviji koju je predvodio Mr. Suad-ef. Mahmutović. Nakon klanjanja teravih-namaza prisutnim vjernicima obratio se Enver-ef. Moranjkić, istaknuvši značaj posta i ibadeta u ovom mjesecu, te veličinu gubitka onih koji se ramazanu ne posvete onako kako to istinski vjernik treba da uradi.

„Kada bi došao mjesec ramazan Božiji Poslanik, a.s., bi upozoravao svoje ashabe, a samim tim i ostale vjernike – da je pravi propalica onaj ko dočeka ramazan i isposti ga, a ne budu mu oprošteni grijesi. Dakle, ramazanu se trebamo posvetiti u punom smislu te riječi, a ne samo da gladujemo i budemo žedni.“ – kazao je tom prilikom efendija Moranjkić.

On je također obavijestio javnost da će se u gradskoj džamiji klanjati teravih-namazi, ali ne i sabah-namaz. Teravih-namaze će predvoditi Mr. Suad-ef. Mahmutović i hafiz Abdurrahman-ef. Osmanović. Pored toga, svakog dana ramazana iza podne-namaz, učit će se ženska mukabela.

F. Vojić/Cazin.net0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...