Na FB stranici Islamska omladina Cazina naišli smo na zanimljivu fotografiju Gradske džamije Cazin, sa opisom koji ju objašnjava. Portal Cazin.NET prenosi Vam ga u cjelosti:

Ovo je slika iz gradske džamije u Cazinu. Iz neke 1900 godine. Imam ove džamije mi je prije mjesec dana kazao. On se sjeća kad je bio mlađi i došao kao imam da radi tu. Pričali su mu stariji ljudi. Prije, ako bi htio doći na podne-namaz, trebao bi da dođeš u 11 sati, tj. jedan sat prije podne-namaza. Ako bi htio da uđeš u džamiju i klanjaš namaz. Sve je bilo puno.

To je bila glavna i centralna džamija u gradu Cazinu. Nije druge bilo. A pogledajmo danas… Danas se takmiče ko će prije otići u disko i kafiće.

Ovo su naši preci i naša tradicija.

KLANJAJMO NAMAZ! Muhammed, a.s,  je rekao: “Prvo za šta će čovjek na Sudnjem danu odgovarati jeste namaz.”

//Cazin.NET

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.