Gradska uprava Bihaća raspisala javni poziv za nastavak radova u okviru KFW projekta vrijedan 7,3 miliona eura


Delegacija grada Bihaća posjetila je danas radove na komponenti II u Velhovu koja se odnosi na „Projekat odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda“. Gradski vijećnici Mirsad Selmanović i Arnel Kozlica zajedno sa Smailom Toromanovićem, Savjetnikom gradonačelnika Bihaća , upoznali su se sa trenutnim radovim na komponenti II , ali I aktivnostima koje se odnosi na javni poziv za nastavak radova na komponenti I.

Grad Bihać raspisao je krajem januara 2016.godine javni poziv za nastavak radova u komponenti I vrijednu 7,3 miliona eura koji će trajati do polovine marta 2016.godine , a današnju posjetu predstavnici gradske uprave Bihaća iskoristili su da pozovu bihaćke privrednike da samostalno ili kroz konzorcij učestvuju na javnom pozivu.

“Javni poziv je u toku i očekujemo da se i naši privredni subjekti iz grada Bihaća i USK-a prijave i budu dio ovog projekta koji je najveći infrastrukturni projekt u našem Kantonu. Riječ je o radovima u tri zone i to Ozimice I, Ružica, Kamenica i Jezero-Privilica . Do sada smo u okviru komponente I realizirali 48 posto predviđene mreže, a kada je u pitanju komponenta II izgrađeno je 60 posto građevinski radova i očekujemo da će ovaj objekat biti završen do kraja augusta kako je predviđeno ugovorom “- istakao je Smail Toromanović, Savjetnik gradonačelnika Galijaševića.

Ukupna vrijednost Projekta prema posljednjim procjenama kreće se oko 65 miliona KM ,a ulaganja grada Bihać u Projekat u periodu 2013-2015 iznose 6.591.778,76 KM (učešće u fakturama i PDV) i 2.012.475,70 KM eksproprijacija, te 1.555.288,26 KM asfaltiranje ulica što znači ukupno 10.159.542,72 KM.

Tokom današenjeg obilaska gradski vijećnici Mirsad Selmanović i Arnel Kozlica istakli su da je Projekat odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda najveći infrastrukturni projekat u novijoj historiji grada Bihaća i da kao takav i pored kritika opozicije , nastavlja se realizirati , sve s ciljem da se dugoročno kvalitetno riješi pitanje upravljanja otpadnim vodama.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...