Godinu dana Unsko-sanski kanton, a najviše Bihać i Velika Kladuša, muku muče sa nepogodom koja je slučajno ili ne zadesila Krajinu.

U samom početku krize, građani nisu pretpostavljali do kojih razmjera će ista ići, pa su pomagali izbjeglicama, koje su tada tako nazivali. Nakon godinu dana, veći dio građana Bihaća, Velike Kladuše, ali i drugih dijelova Unsko-sanskog kantona, više izbjeglice ne naziva izbjeglicama. Odgovore na pitanje zašto izbjeglice nisu više izbjeglice i zašto im obični građani više ne pomažu, zasigurno znaju građani.

Da li je kriza nadležnost Grada Bihaća i Općine Velika Kladuša, Skupštine i Vlade USK, Vlade FBiH, Vijeća ministara BiH ili Predsjedništva BiH, one obične građane koji su na početku priče tadašnjim izbjeglicama pomagali više ne zanima, nadležnosti bi trebali poznavati gradski vijećnici, gradonačelnik, premijeri svih nivoa, kao i ministri. U zbrci nivoa, imali smo inicijativu na posljednjoj sjednici, u kojoj su pozvani novi članovi Predsjedništva BiH, da planiraju sjednicu u Bihaću na kojoj bi razmatrali problematiku migrantske krize u Krajini.

Izvor: usn.ba