Gradsko vijeće: Povučen Prijedlog Rješenja o imenovanju tima u borbi protiv korupcije


Prilikom usvajanja dnevnog reda današnje 14. sjednice GV Bihaću ime predlagača gradonačelnik Šuhret Fazlić povukao je tačku Prijedlog Rješenja o imenovanju tima u borbi protiv korupcije s dnevnog reda uz sljedeće obrazloženje:

” Malo smo požurili sa imenovanjem tima za borbu protiv korupcije iz razloga što nam ono osigurava dodatne bodove u MEG projektu. Međutim, smatram da isti nije temeljito pripremljen jer je ovom rješenju trebala da prethodi prvo Odluka o pristupanju izradi Akcionog plana i Strategije za borbu protiv kupcije u Gradu Bihaću za naredni period, odnosno tima koji će izraditi prvo taj Akcioni plan, pa tek onda da se pristupi imenovanju ove Komisije. Također postoji realna mogućnost da ostvarimo saradnju sa organizacijom Transparency International koja bi nam pomogla u izradi samog Akcionog plana i edukaciji zaposlenika koji će biti u to uključeni, kao što je to urađeno u nekim drugim općinama. Još uvijek imamo vremena da doradimo ovaj materijal i završimo proceduru kako bi dobili bodove u MEG projektu, rekao je gradonačelnik Fazlić.

On je dodao da je bilo polemike oko ljudi koji su predloženi ovim prijedlogom Rješenja koje se povlači, ali da povlačenje ovog materijala nema apsolutno ništa s tim jer su predloženi članovi antikorupcijskog tima državni službenici, šefovi službi koji ispunjavaju sve zakonske uvjete da budu članovi tog tima.

Ko su bili predloženi članovi Tima nalazi se na fotografiji Rješenja koje je danas povučeno iz procedure0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...