Pripadnici Postrojbe za potporu i kontrolu Terenskog ureda Jug – Čapljina Granične policije BiH jučer su spriječili krijumčarenje trojice državljana Palestine i jednog državljanina Maroka. 

Ilegalni migranti otkriveni su tokom granične kontrole Passata, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Bileće. U vezu s ovim događajem dovodi se državljanin BiH, saopćila je Granična policije BiH.

O događaju je obaviješten tužitelj Tužilaštva BiH i u toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Također, službenici Jedinice granične policije Doljani 13. septembra uhapsili su državljanina BiH i Republike Hrvatske jer je pokušao prokrijumčariti trojicu državljana Republike Turske.

Krijumčarenje je otkriveno u neposrednoj blizini državne granice s Hrvatskom, tokom kontrole VW Tourana bh. nacionalnih oznaka. Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, vozilo i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti, a državljanin BiH i Hrvatske, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje ljudi, predan je Tužilaštvu BiH.

Državljani Turske su, u skladu sa Zakonom o strancima, prekršajno sankcionirani. O ovom događaju je obaviještena i Služba za poslove sa strancima BiH.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba