Danas u popodnevnim satima (14.00 sati) starta Trka mira 2018 sa graničnog prijelaza Izačić. Trka će trajati narednih nekoliko dana, a prva etapa za danas planirana je od Izačića, preko Bihaća do Bosanske Krupe.

Planirano je da učesnici dođu u Bosansku Krupu oko 17.30 sati. Molimo vozače koji budu koristili ovu rutu da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Povremene obustave saobraćaja, zbog deminerskih radova, danas od 08.00 do 15.00 sati aktuelne su na magistralnom putu M-16.2 Bugojno – Gornji Vakuf/Uskoplje u mjestu Glave – Gračanica.

Na istoj dionici M-16.2 Bugojno – Gornji Vakuf/Uskoplje u mjestu Dražev Dolac, zbog izgradnje pješačke staze, vozi se jednom saobraćajnom trakom.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever – Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Jednom saobraćajnom trakom vozi se na magistralnom putu M-18 Sarajevo – Foča (na lokalitetu Sijeračke Stijene), zbog većeg odrona kamenja na kolovoz.

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka – Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka – Turbe i R-458 Lopare – Čelić. Na ovim lokalitetima saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.