Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužilaštva i uhapšenom Senadu Samardžiću, pripadniku Granične policije BiH, odredio jednomjesečni pritvor.

Samardžića, višeg inspektora, prošle sedmice uhapsili su pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH i Jedinice granične policije Velika Kladuše.

Prilikom provođenja istrage prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni zahtijevao i primio novac od jedne osobe kako bi na nezakonit način pogodovao povratu motornog vozila koje je oduzeto.

Osumnjičeni je pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi i krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Mjera pritvora za osumnjičenog Samardžića predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

Granična policija se u posljednje vrijeme odlučila obračunati s osobama iz svojih redova zbog korupcije. Ovo je treći slučaj hapšenja za pola godine.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.