Veliko nevrijeme koje je zahvatilo Sloveniju, Hrvatsku i BiH umalo je bilo fatalno za ministra vanjskih poslova Srbije Ivicu Dačića 

Dačić je letio avionom Falkon u Bled, kada je iznad Ljubljane grom udario u letjelicu, oko 22 časa i 50 minuta.

Udar munje izazvao je veliku paniku, ali na sreću, u ovom incidentu nije bilo težih posljedica, pošto je pilot sletio na najbliži aerodrom u Sloveniji. Dačić je nastavio put Bleda, gdje učestvuje na Strateškom forumu.

– Čula se manja eksplozija, vidio se bljesak. Ali, ne može nam niko ništa – ekskluzivno je za Kurir rekao Dačić.

U nevremenu koje je zahvatilo zapadni dio Balkanskog poluostrva za samo dva sata je zabilježeno oko 20.000 gromova, a jedan je udario u avion kojim se Dačić vozio. 

Krajem maja na nebu iznad Grčke pokvario se isti avion u kome se također nalazio Dačić i morao je hitno da sleti u Atinu i to u roku od 15 minuta.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.