Grupa Camino Verde objavila je pjesmu naziva “Stay home”, koja je nastala ovih dana u izolaciji kao jedan vid podrške prijateljima širom svijeta, koji su pogođeni novonastalom situacijom.

Pjesma nosi simboličan naziv „Stay Home“, a odsvirali su je iz svojih dnevnih boravaka, soba i ljetnih kuhinja: Adis- bubnjevi, Selver – klavijature, Nero – bas gitara i Ado – pjevanje i gitara. Pjesma je odsvirana uživo, preko interneta, jer se članovi grupe trenutno nalaze u različitim gradovima.

Odsvirali su jednostavnu pjesmu, jakog ritma, koja muzikom povezuje Balkan, latino-američke i druge svjetske stilove, a koja nosi u ovom momentu jaku poruku.

“Tekst pjesme je napisan na dva jezika; španskom i engleskom i nosi sve ukupno osam riječi, kako bi se lakše upamtio. Pjesmu sam napravio iz jednog razloga – da ne moramo davati razne izjave za portale i televizije i pričamo o tome kako smo u ovoj situaciji bespomoćni, maleni ili ovakvi i onakvi. Lakša je komunikacija preko pjesme, nego govoriti o nečem, o čemu u stvari nemam pojma”, rekao je pjevač Ado za portal Biscani.net.

“Pjesmu smo brzo smislili i uvježbali, jer je toliko jednostavna, da je može bilo ko odsvirati i zapjevati.
Ljudima u ovim momentima treba moralna i bilo kakva podrška, a to smo moje kolege i ja bili do sad nebrojeno puta. Ako ništa treba pokazati ispravan stav o ovoj situaciji i pomoći i drugima da je zajedno sa nama prebrode.
Ovih dana ćemo predstaviti na ovaj način više naših pjesama, to jeste putem interneta uživo, neka raja malo uživa, a i mi se imamo oko čega zabaviti. Uz muziku je sve lakše”, dodaje.

Poseban pozdrav svim kolegama sviračima i pjevačima. Sve nas zajedno, kad ovo prođe čeka puno koncerata – poručili su iz grupe Camino Verde.

Izvor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.