Napuštene kuće, ruševine, puno hodanja, muzika, hrana, druženje, ali i snimanje sa noževima, neki su od snimaka koje migranti objavljuju na društvenim mrežama.

Migrantska kriza jedan je od glavnih probleme u Bosni i Hercegovini, a kako ovaj problem izgleda iz njihovog ugla, najbolje možemo vidjeti na njihovim društvenim mrežama. Tako je na TikToku grupa migranata, koji se trenutno nalaze u BiH, često sa svojim pratiocima dijelila. Sudeći prema videima i porukama, najverovatnije se radi o momcima iz Kašmira, regije koja se nalazi na graničnom pojasu Indije, Pakistana i Kine, koji se sada nalaze negdje u blizini Bihaća.

Na nekima ne izgledaju nimalo bezazleno. Slikanje i snimanje sa noževima, postaje sve češće, iako nije jasno šta pokušavaju da poruče objavama toga tipa.

Ove godine u BiH registrovano je 11.292 migranta, a prošle godine u istom periodu 18.399 migranata. Većina dolazi iz Afganistana, Pakistana, Bangladeša, Iraka, Irana, Tunisa, Alžira i Egipta.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.