PEP GUARDIOLA dao je intervju za YouTube kanal Post United, u kojem je govorio o svojem vremenu u Barceloni, Manchester Cityju, najtežim porazima i igračkoj karijeri.

“Najbolji sam bio s 23 ili 24 godine. Bio sam čudan igrač, bez udarca, bez driblinga, loš u skoku, bio sam spor. No preživio sam u toj Barcinoj momčadi jer mi je odgovarao način igre. Mislim da danas ne bih imao šanse kao igrač jer su svi puno bolje pripremljeni”, rekao je Guardiola.

Sa Cityjem je osvojio dva naslova prvaka, dva liga kupa i jedan FA Cup. No, nedostaje mu Liga prvaka.

“Ovo je klub koji se prije desetak godina borio za ostanak u ligi, a u zadnjih deset godina osvojio je četiri naslova prvaka. Dobro je da ljudi od nas traže Ligu prvaka jer to klub čini boljim. Ne uspije li ove sezone, pokušat će sljedeće i tako dalje. Neće stati svijet ako ne osvojiš Ligu prvaka”, smatra Guardiola koji je komentirao i senzacionalno ispadanje Barcelone od Liverpoola prošle sezone:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad si previše koncentriran na sebe, onda ne vidiš ostale, a razina nogometa izvan Španjolske je užasno porasla. Treneri su fantastični, igrači također i moraš pratiti što oni rade. U 180 minuta, na dvije utakmice, sve se može dogoditi i to smo vidjeli na primjeru Barcelone. No ne brinite se vi za Barcelonu. Vratit će se ona”.

Guardiola je prije Cityja vodio Bayern s kojim je dominirao u Bundesligi, ali baš kao ni sa Cityjem nije uspio napraviti iskorak u Ligi prvaka. U polufinalu u sezonu 2013./2014. izgubio je u Madridu 1:0, a Real ga je u uzvratu na Allianz Areni pregazio 4:0.

“To mi je bio najteži poraz u trenerskoj karijeri i za njega preuzimam svu krivnju. Vukao sam neke nelogične poteze i takvom igrom protiv Reala nismo imali šanse. Bili su fantastični”, rekao je Pep.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Guardiola: Ne brinite se za Barcelonu / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.