Rusija će zatvoriti svoje granice 30. marta kako bi suzbila širenje koronavirusa, a to bi moglo značiti i definitivno otkazivanje borbe između Habiba Nurmagomedova i Tonija Fergusona (Tony).

Mjera će stupiti na snagu za sva vozila, željezničke i pješačke punktove i odnosi se i na ruske granice na moru, a neće se odnositi na ruske diplomate i vozače teretnih kamiona.

Da li će Putin dozvoliti i Nurmagomedovu da napusti zemlju ukoliko uporni Dana Vajt (White) uspije dogovoriti posljednje detalje koji se tiču lokacije i organizacije događaja ostaje da se vidi. Problem je veći samim tim što su suspendovani svi međunarodni letovi za Rusiju, kako komercijalni tako i čarter.

Prvi čovjek UFC-a  je u razgovoru s Majkom Tajsonom (Mike Tyson) rekao da će uraditi sve da se UFC 249, koji je planiran za 18. april u “Barclays Centru” u Bruklinu, na kraju održi na nekoj drugoj lokaciji.

– Svaki dan se budim s tim mislima. Svaki put kada nešto isplaniramo to propadne. Moram raditi ponovo i tako svaki put. Imam četiri ili pet lokacija trenutno. Pokušat ćemo to napraviti. Potom ćemo vidjeti ko može doći, a ko ne i tako praviti raspored borbi –  rekao je Vajt Tajsonu.

Da li će Vajt uspjeti riješiti i ovaj novi problem, ostaje nam da vidimo. “Russia Today” piše kako je odluka Rusije vjerovatno i znak da od borbe između Fergusona i Nurmagomedova nema ništa.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Habib i Ferguson zbog poteza Rusije da zatvara granice vjerovatno ponovo ostaju bez borbe / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.