Hadžihafizbegović je kazao da je razmišljao da li treba prljati skup s nesortom i ološem koji zahvaljujući društvenim mrežama mogu iz svojih mišijih rupa izaći te napisati nešto što će čitati cijeli svijet.

“Ne pada mi napamet da pominjem to ime institucionalne nesorte koja je objavila hoće li Hatidžu ukopati muž ili sinovi. Ponekad je merhamet kukavičluk, ali ovdje ne sjede kukavice”, poručio je Hadžihafizbegović.

On je istakao da su u Srebrenici danas svi tužni, ali i ponosni jer su imali privilegiju biti u blizini Hatidže i svih majki Srebrenice.

“Cijela BiH će danas ukopati Hatidžu. Ukopat će je sav civiliziran svijet. Ukopat će je kršćani, pravoslavci, jevreji, muslimani, Romi, eskimi, Žene u crnom iz Beograda, i Srebrenica i Sarajevo i Tuzla i Mostar i Zenica i Bihać i Banja Luka i Trebinje i Doboj i Prijedor i Bijeljina i Brisel i Pariz i New York i London i Zagreb i Beograd i svaki dio dunjaluka gdje živi makar jedan čestit i pošten čovjek. Eto ko će je ukopati, nesorto. Ukopat će je čovjek koji se gnuša zla. Makar živio na bilo kojem meridijanu. Ali ti si nesorto fenomen. Ti si se rodila i odmah ukopala. Rodila si se i odmah ukopala jer takve zakržljale psihologije i oni koji te institucionalno podržavaju i institucionalno besramno šute na pogane riječi ne pripadaju ljudskog vrsti. Tebe, zlotvorko, mogu iskopati, ti si davno zakopana”, poručio je Emir Hadžihafizbegović.

Hatidža Mehmedović danas je ukopana nakon što je preminula u nedjelju nakon duge i teške bolesti. Tokom genocida u Srebrenici u julu 1995. godine izgubila je dva sina, supruga, brata i mnogo članova porodice. Bila je predsjednica Udruženja Majke Srebrenice.

 

Masovna tuča migranta u Velikoj Kladuši: Deset povrijeđeno, jedan životno ugrožen