Fudbalska euforija zahvatila je Bihać! Ni stariji ljubitelji fudbala ne sjećaju se ovakvih scena „pod Borićima“, kažu možda negdje polovinom 80-ih godina prošlog vijeka kada je Jedinstvo vodilo bitke na drugoligaškom Zapadu bivše nam države. U svakom slučaju davno je to bilo……Međutim, agilni predsjednik kluba Ismet Hadžimuratović zajedno sa svojim saradnicima napravio je „malo sportsko čudo“ za kratak vremenski period, a kako sam kaže, to je tek početak…..

-Jedini cilj jeste ozdravljenje kluba koji je bio obolio od karcinoma. Jedinstvu je prijetila smrt! Još uvijek smo na aparatima, ali ozdravljenje više nije san, već realna priča, koju guramo na svim frontovima, od organizacije kluba, do takmičarskog pogona – započeo je priču za naš portal „prvi čovjek“ Jedinstva.

-Spuštamo euforiju koliko možemo. Imamo mladu ekipu, i ne želimo nikakav pritisak na leđima, jer jasno smo stavili do znanja da ove godine želimo stabilizaciju, sledeće Premijer ligu BiH, a u planu od 4 godine i Evropu! Naravno, nećemo imati ništa protiv i da sledeće ljeto dočekamo u bh eliti, jer klub tada slavi 100 godina, ali moram to ponoviti i naglasiti da nije prioritet, da ne bude poslije razočarenje. U svakodnevnom kontaktu smo i sa našim navijačima, kojima takođe pričamo istu priču, razumiju shvataju i u tom pravcu i idemo. Krajnji cilj jeste sve ono što priželjkuje naša „crveno-bijela“ armija, ali s vremenske distance moramo biti strpljivi, jer ovdje popravnog nema –ističe Hadžimuratović.

A rezultati na terenu si za sada odlični. U četiri kola ostvarene su tri pobjede, i jedan poraz u meču sa Veležom koji je privukao rekordnih 6.000 gledalaca. Svi kažu da su osjeti trenerska ruka Vlade Jagodića.

-Jagodić je ciljano biran. On je bio naš drugi pik, poslije Ćire Blaževića i ostvarila nam se želja. On ove godine nema rezultatski imperativ izuzev da slaže ekipu, koju usput i nije selektovao, tek na zimu preuzima pravu odgovornost. Jagodić može izgubiti pet utakmica za redom i ostaje trener Jedinstva! Mislim da sam vam sa tom rečenicom sve rekao, kakav status banjalučki stručnjak ima u Bihaću. Ne da smo zadovoljni, već prezadovoljni njegovim radom. Samo neka potraje…..

Za kraj priče Ismet Hadžimuratović poručio nam je i ovo:

– Fudbal je najprofitabilniji legalni biznis i samo rudarskim radom možemo napraviti pozitivnu priču. Ona to već sada jeste, jer smo od gubitnika postali dobitnici. Ipak, u perspektivi vidim nas daleko, jer Bihać i cijela regiju zaslužuju ozbiljnu fudbalsku priču.

 

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.