Mnogi s nestrpljenjem očekuju uvođenje VAR-a u HNL, što bi se trebalo dogoditi u drugom dijelu sezone, a dotad će biti kritika na račun suđenja zbog nekih dvojbenih odluka – vjerojatno i nakon toga.

Jedna takva sporna situacija dogodila se u 15. minuti derbija petog kola na Poljudu između Hajduka i Gorice, kad su gosti tražili penal zbog starta golmana Marina Ljubića na Matiji Dvornekoviću.

HAJDUK – GORICA 3-0

Rapsodija ‘bilih’! Prvi put dobili Goricu, Juranović kao Messi…

Hamza Barry glavom je vratio loptu Ljubiću u šesnaesterac koji je izašao s gola i nije bio najbolje postavljen, a do lopte je došao Matija Dvorneković i zaobišao ga. Činilo se kako će ugurati loptu u praznu mrežu, ali Ljubić ga je sustigao i startao na njega, a igrač Gorice je pao.

Foto: Arena Sport / Screenshot

Sudac Marin Vidulin iz Kanfanara procijenio je kako taj start nije za penal već je, na iznenađenje brojnih igrača Gorice koji su prosvjedovali, pokazao na golaut.

 

Vidulin je bio u glavnoj ulozi i pola sata poslije, početkom sudačke nadoknade, kad je zakašnjelom reakcijom izazvao opći metež na centru. Matthew Steenvoorden prvo je startao na Hamzu Barryja u naletu, a onda ga je dočekao Cherif Ndiaye i rukama složio na pod.

Kao da to nije bilo dovoljno, Senegalac je pred sucem nogom udario Darka Nejašmića bez lopte i činilo se kako će sigurno dobiti crveni karton, ali Vidulin mu je pokazao samo žuti, kao i Steenvordenu, Dvornekoviću i Miji Caktašu.

Foto: Arena Sport / Screenshot

 

Ndiaye je nervozu prenio i na drugo poluvrijeme utakmice, u 59. minuti pokosio je i Ivana Dolčeka nakon što mu je prodao jedan dribling kod aut-crte, a Vidulin mu je pokazao drugi žuti i poslao ga u svlačionicu. Mnogi će pomisliti, mogao je to napraviti i ranije.

Nismo u mogućnosti objaviti vezane videozapise zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu.

Izvor: Josip Tolić / 24sata.hr