Hajduk je još jednom šokirao svoje navijače, bijeli su večeras upisali najsramotniji poraz u svojoj europskoj povijesti. Znali su Splićani i proteklih sezona ispadati na prvoj europskoj stepenici, ali nikada, baš nikada, Hajduk nije ispao u 1. pretkolu Europske lige. Hrvatski su klubovi kroz povijest znali ispadati od slabih suparnika, bolji su od naših predstavnika bili Albanci, Irci, Ciprani, ali Hajduk je sada ispao od – Maltežana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Sasvim je nejasno što je danas bilo u glavama igrača Hajduka, nogometaši Siniše Oreščanina imali su 2-0 iz prve utakmice, vodili (1-0) na poluvremenu druge utakmice. I onda na domaćem terenu, pred brojnim navijačima, primili tri gola od trećeplasirane momčadi malteške lige iz prošle sezone. Nemoguće? Ma kakvi, s ovakvim Hajdukom, s ovakom momčadi, pa i načinom na koji se vode Splićani – sve je moguće.

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Čelnici Hajduka podbacili su i ovoga ljeta. Igrački kadar bijelih nije na vrijeme kvalitetno osnažen, fokus priprema više je bio usmjeren na unutarnje sukobe (Brbić, Bjelanović, Brkljača – Gojun, Oreščanin, Tolić) u klubu, pa i povratku reprezentacije u Split, najmanje se brinulo u prvoj momčadi. No, u ovakvoj priči ne treba zanemariti i igrače koji su – ispali od Maltežana. A opet na terenu su bili Jairo, Jradi, Hamza, Borja, Svatok… igrači koji su to morali bolje riješiti.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

I što dalje? Hajduk će se i dalje mučiti, to je sada sasvim jasno. I budite sigurno, uskoro će krenuti rasprodaja s Poljuda. Domagoj Bradarić već je na izlaznim vratima, a vrlo brzo bi svlačionicu mogli napustiti Caktaš, Nejašmić, Jairo, Juranović i sve što vrijedi. Hajduk opet mora krenuti ispočetka, pitanje je samo do kada? Sada je već svima jasno da ovako dalje više ne ide. Prvenstvena sezona još nije ni počela, a Hajduk je već u velikoj krizi…

 

Izvor: Hrvoje Tironi / 24sata.hr