Hajduk je u nedjelju kiksao na gostovanju kod Istre (1-1) i uzeo ‘samo’ bod iako su imali ulogu favorita, a osim dva prosuta boda, Splićani će morati prosuti i novih 50.000 kuna zbog bakljade njihovih navijača na Aldo Drosini. 

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Hajduk je ove sezone već nekoliko puta kažnjen od strane HNS-a, a ovaj put im je petnaestak baklji odnijelo nove novce iz blagajne. 

–  Na utakmici Istra 1961-Hajduk na sjevernoj tribini stadiona među pripadnicima navijačke skupine Demoni u 48. minuti upaljene su dvije baklje dok je na južnoj tribini na kojoj su se nalazili gostujući navijači pripadnici navijačke skupine Torcida tijekom utakmice upaljeno petnaestak pirotehničkih naprava pri čemu su u 73. minuti tri baklje ubačene u teren za igru zbog čega je igra morala biti prekinuta na jednu minutu. Također, u periodu 47.-52. minute na istoj tribini evidentirano je neprimjereno skandiranje čime je počinjen prekršaj iz članka 88. DP HNS-a. Zbog počinjenih prekršaja kažnjivih po članku 67. DP HNS-a NK Istra 1961 mora platiti kaznu od 7.000 kuna, a HNK Hajduk zbog prekršaja iz članka 67. i 88. DP HNS-a novčanu kaznu u ukupnom iznosu od 50.000 kuna – stoji na službenoj stranici Prve HNL uz potpis disciplinskog suca Alana Klakočera.

Osim Hajduka, zbog baklji je kažnjen i Dinamo jer su njihovi navijači upalili četiri baklje na utakmici protiv Lokomotive, a dobili su račun od 7.000 kn, dok je lokomotiva kao organizator utakmice kažnjena s 5.000.

Izvor: Zdravko Barišić / 24sata.hr