“POLJUDSKI travnjak je zaražen. Obolio je od gljivice latinskog naziva Pyricularia grisea ili Magnaporthe grisea koja najčešće napada rižu, a pojavljuje se i na stadionima u području mediteranske klime”, objavili smo prije nešto manje od mjesec dana

Hajduk je još u kolovozu primijetio da ima problem s travnjakom i od tada bezuspješno pokušava iskorijeniti bolest. Korijen bolesti seže godinu dana unatrag, kada je Hajduk mijenjao travnjak i odlučio se za pristupačniju varijantu.

Travnjak je potpuno uništen nakon održavanja festivala Ultra koji je ovog ljeta upravo zbog toga preseljen na Park Mladeži. No, nakon partijanera, napale su ga gljivice pa je Hajduk još uvijek u misiji spašavanja travnjaka. 

Nova opcija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićani raskidaju ugovor s tvrtkom koja je dosad radila na oporavku travnjaka i sada se vraćaju tvrtki Jadro. Namjeravaju do kraja godine zamijeniti travnjak, ali proces traje oko 30 dana i sad čekaju prijedlog Jadra da vide kada će to biti izvedivo.

Jadro će upravljati cijelim procesom zamjene travnjaka. U problemu je i pomoćni travnjak koji je napala ista bakterija. Novi travnjak trebao bi koštati više od milijun kuna, ovisno o kvaliteti trave. 

Nadalje, HNS je u paketu s reprezentacijom na Poljudu nudio pomoć oko travnjaka, ali Hajduk je to odbio i zasad sami idu u taj projekt.  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr