Gol iz zaleđa, gol nakon prekršaja i nedosuđeni kazneni udarac “suma” je nedjeljne utakmice na Poljudu gdje je Hajduk s 3-2 pobijedio Osijek. Osječanima nije trebalo, naime, priznati ni prvi ni drugi gol.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

– Osijekov napadač djelomično je svojom reakcijom utjecao na golmana. Znamo često da u takvim situacijama govorom tijela igrači pokažu da ne žele utjecati na igru, no ovo saginjanje jest – objasnio je situaciju u Stadionu Mario Strahonja kod prvog Osijekova gola koji je zabio Žaper, a Lopa bio u zaleđu.

HAJDUK – OSIJEK 3-2

Hajduk slavio na Poljudu: Jairo preskače derbi s Dinamom…

Osijek nije trebao ni izjednačiti…

– Mislim da je prethodio prekršaj na Ismajliju koji je prvi došao do lopte izbio ju je, a Mance je zakašnjelom reakcijom srušio protivnika.

Hajduk je kod 2-2 tražio kazneni udarac kada je fauliran Jairo. 

– Trebalo ga je suditi jer napadač je pravovremeno gurnuo loptu u prostor, a u tom trenutku obrambeni nije bio s dvije noge na tlu, došlo je do otklona i saplitanja.

KOMENTAR

Dinamo se narugao apsurdnom riječkom planu o ‘nadigravanju’

A drugi žuti karton Jairu zbog udaranja korner-zastavice?

– Dobra odluka suca. Jesu nepopularne i treba biti trezven, ali to je nesportsko ponašanje, teži prekršaj nego kad igrač skine dres.

Na Rujevici gdje je Dinamo s 5-0 raznio Rijeku također je bilo propusta, ali kada je već bilo gotovo.

– Oršić je bio u minimalnom zaleđu kod petog gola, međutim, to su jako teške situacije za pomoćnike koji tada daju prednost napadaču i zato je važan VAR – objasnio je Strahonja po kojemu je Petar Mamić u sudačkoj nadoknadi trebao dobiti drugi žuti karton zbog udaranja Oršića.

– Službeno se to kaže korištenje ruke kao alata.

Izvor: Davor Kovačević / 24sata.hr