Vrijeme prolazi, bliži se kraj priprema, a povuci-potegni Hajduka sa slovačkim Trenčinom oko napadača Hamze Čatakovića (23) ne daju rezultata pa su se Splićani okrenuli drugim opcijama na tržištu. Napadač im je nasušno potreban pa je novo ime u optjecaju napadač Nürnberga Mikael Ishak (26).

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Riječ je o napadaču koji je iz Švedske kao mladić doveden u Köln, da bi potom odlazio na posudbe u St. Gallen, Parmu, Crotone, a nakon sezone u danskom Randersu prešao je u Nürnberg za koji ove sezone nije zabijao, ali je u prošloj u 31 utakmici zabio šest golova i upisao četiri asistencije. I to u klubu koji se borio za ostanak.

OLMOVI ZADNJI SATI U DINAMU

Kartajući dočekao transfer: Ma, javit ću se kad završimo partiju

Ishak je visok 185 centimetara, igrao je za sve reprezentativne kategorije Švedske, za koju je nastupio i na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a u karijeri je skupio već 255 utakmica i zabio 73 gola. Nekome se može učiniti čudnim što takav igrač odlazi iz Nürnberga, pogotovo ako se zna da su Bavarci za njega lani odbili ponudu od 2,5 milijuna eura zbog toga što im je bio potreban u borbi za opstanak, no i tu su stvari poprilično jasne.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Naime, Nürnberg je prošle sezone ispao u drugu ligu i sad se želi riješiti igrača s visokim ugovorima, među ostalim i Ishaka, kome i onako za šest mjeseci istječe ugovor i može otići bez odštete. Izvori bliski Nürnbergu otkrili su nam da bi Hajduk za švedskog napadača trebao izdvojiti manje od 500.000 eura odštete, a navodno bi se i njegova primanja uklopila u štedljivi budžet novoga stručnoga vodstva kluba.

Foto: DPA/PIXSELL/PressAssociation/XPB

Za kraj i jedna zanimljivost, Ishak je prije dva tjedna u iznenađujuću pobjedu Nürnberga u prijateljskom ogledu s minhenskim Bayernom (5-2) ugradio gol i dvije asistencije.

Više saznajte na izvornom linku: Tomislav Gabelić – Hajduk želi Mikaela Ishaka, napadača Nürnberga / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.