Direktor Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću Hajrudin Havić potvrdio je izlječenje prvog hospitaliziranog pacijenta u Unsko-sanskom kantonu (USK), koji je bio pozitivan na koronavirus.

– Mlađi muškarac iz Bihaća dva puta je bio negativan na retestu i prebačen je na odjel kao izliječen pacijent – rekao je doktor Havić.

Dodao je i da je u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti trenutno smješteno šest pacijenata oboljelih od Covida-19, pet u izolaciji, te jedna osoba na intenzivnoj njezi na respiratoru.

Kantonalni štab civilne zaštite i Krizni štab Ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona (USK) jutros su potvrdili da su još dvije osobe iz Cazina i jedna iz Bihaća pozitivne na koronavirus.

– Od jučer poslanih 58 uzoraka za testiranje na koronavirus s područja našeg kantona, iz Sarajeva smo dobili potvrdu za tri pozitivna testa. Radi se o dvije osobe iz Cazina i jednoj iz Bihaća – rekla je kantonalna ministrica zdravstva Nermina Ćemalović.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Unsko-sanskog kantona istaknuto je da su sve tri osobe bile u kontaktu s ranije oboljelima.

(avaz.ba)