Bosanski Petrovac, 10.06.2015. godine –  „, Halalimo ti Elma“ , čulo se da današnjoj dženazi  iz više hiljada glasova Petrovčana, članova porodice, maturanata srednje škole, prijatelja, poznanika i svih onih koji su voljeli Elmu Nadarević, tragično nastradalu  u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći.

 

Dženaza namaz je klanjana na platou Gradske džamije u Bosanskom Petrovcu, samo nekoliko  metara od mjesta tragedije, koja se jučer dogodila nešto iza jedan sat poslije pola noći. Dženazu namaz je klanjao Mirzet ef. Spahić, glavni imam Medžlisa IZ Bosanski Petrovac.

 

Deseti jun 2015. godine biti će zapamćen kao jedan od najtužnijih dana u Bosanskom Petrovcu, kada je na posljednji  put Bosanski Petrovac ispratilo svoju Elmu, u vječni rahmet.

 

Tužna kolona koja je bila duga više od kilometra, kroz Aleju procvjetalih lipa, ispratila je Elmu do Gradskog groblja Jaremezi, gdje ju je čekao iskopani mezar, tik pored mezara njezinog babe Bajre.

 

Neopisiva bol i tuga umotala je danas Bosanski Petrovac, u vrijeme dženaze, svi ugostiteljski objekti prestali su sa radom, ulice su opustjele, grad je utihnuo, samo se čuo jecaj za preranom smrću Elme Nadarević.

/BISCANI.NET

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.