Danas je Hamdija Abdić razgovorao sa predstavnicima sportskih kolektiva Grada Bihaća. Prije svega, istaknuo je zadovoljstvo i pohvalio rad rukovodstva Sportskog saveza Grada Bihaća.

Sportski radnici su istakli problem u radu svih sportaša radi dugogodišnjeg problema sa rekonstrukcijom dvorane Luke.

Svi prisutni su sa zadovoljstvom prihvatili fokus budućeg rada Hamdije Abdića koji se ogleda u prioritetnom završetku i stavljanje u funkciju dvorane Luke, izgradnji terena sa umjetnom travom, modernizaciji i izgradnji infrastrukture za teniski sport u okviru SRC Stens, tartan staze, kuglane i drugih infrastrukturnih projekata u sportu. Podržao je i zahtjeve sportaša u smislu edukacije trenera i izdvajanja dodatnih sredstava za sport. Zajedno su definirali aktivnosti za naredni period kroz izradu dodatnih programa razvoja svih sportskih disciplina.

“Grad bez sporta je grad bez duše. Sport nas jača, izgrađuje i uči kontroli i uvažavanju protivnika, snazi i prednostima, vlastitim manama i slabostima, svemu onome bez čega nema ni snažnog i uspješnog grada. Sport i sportski kolektivi će biti u fokusu mog rada.” istaknuo je Hamdija Abdić te se zahvalio sportskim radnicima na podršci i konstruktivnim prijedlozima.