Bivša NFL zvijezda, a sada MMA borac Greg Hardi (Hardy) ostao je sinoć zokom UFC eventa u Bostonu bez pobjede na prilično naivan način.

Naime, Hardi je slavio jednoglasnom odlukom sudija protiv Bena Sosolija, ali je naknadno njegov trijumf preinačen u “no contest” zbog gluposti koju je napravio između druge i treće runde.

U pauzi je pitao svog trenera smije li koristiti inhalator, ovaj mu je odgovorio da ne zna, nakon čega je američki borac upitao službenu osobu u oktogonu istu stvar. Ovaj mu je odgovorio ako je odobreno od USADA-e, a Hardi je potvrdio da jest.

Međutim, korištenje inhalatora dozvoljeno je sportistima, ali ne za vrijeme borbe. To je potvrdio i izvršni direktor UFC-a Mark Ratner.

“To je mimo svih pravila.”

Inače, Hardi je u proteklom periodu “prijetio” svima i svakome u teškoj kategoriji od prvaka Stipe Miočića, do prvih izazivača Danijela Kormijea (Cormier) i Frensisa Enganua (Francis Nganou).Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.