Haris Rahmanović: Kad ljubav progovori…

Dejla Sehic/Biscani.net

Skrivajući se u koncentracionom kampu, Anna Frank pisala je o snovima, strahu i mraku. Sav taj strah negdje je natjerao ljubav da progovori. Priča ovog momka ne počinje u koncentracionom kampu, ali počinje u istim snovima, istom strahu i istom mraku.

Šta se desi kad ljubav progovori, govori nam priča Harisa Rahmanovića:

Kako ističe, ljubav prema muzici, konkretno prema hip-hopu, se rodila u poslijeratnim godinama kao čin buntovništva i neke skrivene želje da riječi oduzmu strahu dah. Taj korak ga kasnije dovodi do upisa u Muzičku skolu gdje se dublje i šire upoznaje sa svim stručnim formama o samoj teoriji muzike, te kako ista kroz note stvara zvuk.

Kako nam opisuje, muzika je prozor u potpuno drugu dimeziju. Prozor u stih, riječ, ritam i ljubav. Njegov uspjeh doseže do neslućenih razmjera.

2012 .godine objavljuje studijski album ”U cipelama mog Oca”, album doživljava uspjeh, te postaje broj 1 na Balkanu, u produkciji MTV-a. Umjetnost nota pruža Harisu uvid u nove spoznaje, te ovu umjetnosti zamjenjuje novom… Upoznavanjem Sebe.

“Počeo sam sve manje da uživam u muzici, jer se oko mene stvarala “bitnost”. Ja sam želio raditi muziku i biti nebitan, ali to je nemoguće.” –ističe Haris za portal Biscani.net

Ekspanzija tih shvatanja ga uvodi u neki novi svijet. U svijet nevidljivog, novih otkrića, novih spoznaja i suštinskog pitanja ”Ko sam ja?” Na tom putu upoznaje kako naziva svoju ” duhovnu majku” Sanju Rajković, uz čije mentorstvo završava školu ”Karmičke dijagnostike” u Zagrebu.

Ističe da otkrivanjem sebe, upoznavanjem samih sebe, dosežemo do nekih novih spoznaja koje uveliko čine naš život i samo naše viđenje života punijim i sretnijim.

”Problemi se rješavaju u korijenu. Problem nastaje kada se liječe posljedice, a ne potraži uzrok. To je kao da imate poplavu u stanu i uporno izljevate kantu po kantu vode, a ne provjerite odakle curi. Jednom kad pronađete gdje je ”kvar”, tad ste na putu otkrivanja” – kazao je Rahmanović.

Svoj dosadašnji rad opisuje kroz bezuvjetnu ljubav, kao korak ka nečemu više.
Sudeći po dosadašnjim iskustvima, njegove riječi će bez sumnje biti promjena koja svijetu treba.

Kako je to jednom rekao John Keats “I kad imam strahove, nikad ne prestajem biti”, Harisova priča Vas uči upravo tome – i kad imate strahove, nikad ne prestajte biti.146

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...