ARSENALOV Héctor Bellerín podržao je igrače koji daju svoje mišljenje o različitim temama te smatra da se nogometaši ne bi trebali držati samo nogometa, a to je objasnio na vrlo zanimljiv način. 

Zbog medijske pažnje i velikog broja pratitelja na društvenim mrežama nogometaši mogu i trebaju pokretati važne teme, smatra Arsenalov Héctor Bellerín, koji se napokon vraća nakon ozljede koljena koju je zaradio u utakmici protiv Chelseaja još u siječnju.

“Većina nogometaša imala je teško djetinjstvo. Ako su vaša majka ili otac bili bankari i doktori, teško da ćete završiti u nogometu. Vjerojatno će vas poslati na fakultet i imat ćete karijeru”, rekao je za Guardian.

“Moji su me roditelji zaista dobro odgojili i nisam cijeli dan bio na ulici, ali i dalje dolazim iz obitelji niže klase. Jednako smo dobri u tome što radimo. Da je Einstein još uvijek živ, vjerojatno ne bi imao pojma o pravilu zaleđa. Imamo drugačiju inteligenciju.”

Pozicioniranje, čitanje igre, igra bez lopte, tehnika – sigurno zahtijevaju inteligenciju i vjerojatno je to ono na što je mislio Bellerín. Međutim, smatra i da bi nogometaši trebali koristiti svoju slavu kako bi ukazivali na probleme na terenu, ali i izvan njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nogometašima se i dalje govori da se drže nogometa i ne upliću u druge teme. Mnogima je lako objavljivati dosadne stvari na društvenim mrežama nakon utakmice. Mislim da nikad nećemo napredovati ako se nastavimo tako ponašati. Možemo iskoristiti društvene mreže kako bismo pokazali da nismo strojevi koji igraju svake subote. Imamo strasti i probleme kao svi ostali. Pogledajte što se dogodilo kada je Raheem Sterling pisao o rasizmu na svom Instagramu.”

Bellerín je na Twitteru priznao da mu je dugo izbivanje s terena zbog ozljede teško palo, ali nije propustio priliku iskoristiti svoj utjecaj kako bi nekom drugom olakšao oporavak. Javio se emotivnim pismom podrške nogometašici Cork Cityja Shaunagh McCarthy koja se također oporavlja od teške ozljede, a o svemu je izvijestio sam klub.

Our full back Shaunagh McCarthy received a huge boost this morning as she continues her recovery from ACL reconstruction.
A letter from @Arsenal‘s Héctor Bellerín has lifted her spirits massively.
Muchas gracias Héctor and good luck with your own return from injury#Legend#AFC pic.twitter.com/eD09eqvgmt

— Cork City FC Women (@CorkCityFCWomen) September 23, 2019

Bellerín je tako potvrdio da nogometaši zaista mogu imati pozitivan utjecaj na druge. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?Izvor: / index.hr