Heroji iz cijele BiH okupili se u Goraždu

Nakon šetnje ulicama grada, u kojoj je sudjelovalo nekoliko stotina dobitnika najvećeg ratnog priznanja Armije Republike BiH, buketi cvijeća položeni su i kraj spomen obilježja djeci

Autor: Al.B.

Centralna manifestacija povodom dana Zlatnih ljiljana ove godine organizirana je u Goraždu gdje su heroje iz cijele BiH dočekali njihovi saborci iz grada na Drini. 

Brojne delegacije, među kojima su i član Predsjedništva BIH Željko Komšić, federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević, ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Ismir Jusko i drugi zvaničnici, položile su cvijeće na spomen obilježje Goražde – grad heroj, svojim braniocima. 

Nakon šetnje ulicama Goražda, u kojoj je sudjelovalo nekoliko stotina dobitnika najvećeg ratnog priznanja Armije Republike BiH, buketi cvijeća položeni su i kraj spomen obilježja djeci Goražda ubijenoj tokom opsade grada od 1992. do 1995. godine. Svečana akademija posvećena danu koji se obilježava i kao Dan pobjede nad fašizmom, održava se u Velikoj sali Centra za kulturu.

(Autor: Avaz)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.