Religiozni Sikh iz Takaninija na Novom Zelandu postao je junak nakon što je prekršio vjerski protokol i skinuo turban koji je stavio pod glavu ranjenom petogodišnjaku.

Harman Singh postao je heroj nakon što je skinuo turban kako bi ga stavio pod glavu dječaka koji je na putu u školu stradao u prometnoj nesreći.

Kako piše Mirror, muškarac je bio kod kuće kada je čuo škripanje kočnica automobila. Izjurio je van i ugledao dječaka krvave glave kako leži na cesti.

Iako mu vjera to strogo zabranjuje, ovaj hrabri 22-godišnjak bez razmišljanja je skinuo turban i stavio ga pod dječakovu glavu i na taj način mu spasio život.

”Nisam dvojio ni sekunde o tome što trebam napraviti. To je moj posao, ja sam samo čovjek”, rekao je Singh o dječaku koji se nakon operacije uspješno oporavlja.

//NOVI.BA

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.