Herojski čin u Prijedoru: Policajac skočio u hladnu rijeku i spasio sugrađanina

avaz.ba

Brzom intervencijom pripadnika policije u Doboju, kao i vatrogasne i službe Hitne pomoći, sinoć oko 20.35 sati iz rijeke Spreče spašene su dvije maloljetne osobe i vozač Armin Sulejmanović (1996.), koji je putničkim vozilom Toyota sletio u spomenutu rijeku.

Svi su zadobili lakše povrede, a saobraćajna nezgoda se dogodila na dijelu magistralnog puta u dobojskom naselju Gavrići.

Također, pripadnici policije u Bosanskoj Gradišci su sinoć u 21.45 sati brzom intervencijom iz korita rijeke Save izvukli Gorana Đurđevića (1979.), koji je pokušao samoubistvo, potvrđeno je Feni u MUP-a RS.

Petnaest minuta iza ponoći policajac Slađan Dačić (1990.), koji radi u Jedinici za podršku Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata u Banjoj Luci, iz rijeke Sane u Prijedoru je spasio N. M. (1996.), koji je vjerovatno pokušao samoubistvo.

Dačić u to vrijeme nije bio na dužnosti. Vidjevši da je mladić skočio, Slađan Dačić koji je u tom momentu prolazio vozilom, skočio u Sanu i oko 200 metara nizvodno, izvukao N. M. iz rijeke, kojem je potom ukazana medicinska pomoć.

Slađan Dačić na ovaj način je pokazao da su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova RS, bez obzira na to jesu li na dužnosti ili ne, spremni žrtvovati svoje živote kako bi spasili druge.

– Vidjevši da je osoba skočila, Slađan Dačić, koji je u tom momentu prolazio vozilom, izašao je iz automobila, skočio u Sanu i oko 200 metara nizvodno iz rijeke izvukao osobu, kojoj je potom medicinsku pomoć ukazala Služba hitne pomoći Doma zdravlja Prijedor – saopćeno je iz prijedorske policije.



0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...