Hrvatska policija ponovo puca po migrantima, povrijeđena djeca migranata

bišćani.net

Zadarska policija spriječila je pokušaj krijumčarenja migranata na području Donjeg Srba, gdje je zaustavila kombi sa migrantima ispalivči prema njemu više hitaca, pri čemu je dvoje djece povrijeđeno, saopćila je danas hrvatska policija.

Incident se dogodio u srijedu oko 22 sata, a policija je zaustavila kombi sa migrantimana osnovu dojave, prenosi Hina.

POVEZANO: Hrvatska policija brutalno zlostavlja migrante na pograničnom dijelu Velike Kladuše (VIDEO)

Naime, nakon što je uredništvo Bišćani.net portala objavilo vijest o brutalnom zlostavljanju i pucanju na migrante u pograničnom dijelu Velike Kladuše, ovog puta na potezu je bila Hina koja je izvještavala o sličnom potezu policajaca nama susjedne Republike Hrvatske.

Migranti su se nalazili u kombiju.

Vozač se nije zaustavio

Policija je nakon dojave postavila blokade sa svjetlosnim i zvučnim signalima u predjelu Raštela.

Vozač kombija nije se zaustavio već je prema njima nastavio vožnju, a policajci su, da bi odbili napad na sebe, prema njemu ispalili vise hitaca iz vatrenog oružja“, navodi se u saopćenju policije.

Međutim, vozač se nije zaustavio već je nastavio voziti prema policajcima, zbog čega su oni ispalili više hitaca u njegovom pravcu.

Vozač je iskočio iz kombija i pobjegao u šumu, a u vozilu je pronađeno 29 stranih državljana iz više zemalja, među njima i dvoje djece sa povredama od vatrenog oružja i više njih sa povredama od opasne vožnje.

Kako se navodi, povrijeđena djeca su prebačena u zadarsku bolnicu i nisu životno ugrožena.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...