”Hibrid, etc.” predstavio spot za pjesmu “Ne mogu da zaspim”

Režiju, kameru i montažu potpisuje brazilski umjetnik Gui Castor

Autor: A. Ču.

”Hibrid, etc.” predstavio je novi spot za pjesmu “Ne mogu da zaspim”, koja je ujedno i druga najavna pjesma nadolazećeg albuma.

Nakon objavljivanja svog prvog albuma ”Izgubljeni”, ”Hibrid” predstavlja svoj novi projekt u saradnji s gitaristom Adnanom Salihovićem, pod nazivom ”Hibrid, etc.”.

Projekt je zamišljen kao spoj elektronske muzike i različitih stilova, a ono što ga čini posebno interesantnim je kreativni doprinos mnogobrojnih muzičara.

”Hibrid, etc.” u Sarajevu će se premijerno predstaviti u sklopu otvaranja muzičke konferencije BAM-C, koja će biti održana 25. aprila u “Brew Imperial Society”.

Video spot je realiziran u produkciji lejbla ”Podmornica/Submarine Vibes”, a režiju, kameru i montažu potpisuje brazilski umjetnik Gui Castor (Gui Castor), koji će u galeriji ”Brodac” 18. aprila premijerno predstaviti i svoju izložbu fotografija pod nazivom “Still Life Sarajevo”.

Glavnu i jedinu ulogu u spotu igra studentica Akademije likovnih umjetnosti Esma Hajrić, dok je za kostimografiju i šminku zaslužna Enida Delimustafić (“Eye Contact”).

Umjesto narativa, video spot se oslanja na apstraktnu formu koja vuče inspiraciju iz muzike, dok u isto vrijeme samoj muzici daje vizuelnu podlogu.

Sarajevska etiketa ”Podmornica”, nakon objavljivanja izvrsnog albuma ambijentalne muzike Daniela Galića (Dreamonaut), najavljuje još nove muzike u nadolazećem periodu.

Podmornica za cilj ima promociju alternativne i eksperimentalne muzike s posebnim fokusom na kreativni rad lokalnih muzičara i bendova. Domaće umjetnike možete podržati kupovinom pjesme na servisu Bandcamp, a album će biti dostupan u svim digitalnim muzičkim prodavnicama.

(Autor: Avaz)