Hiljade demonstranata ponovo je danas izašlo na ulice Hong Konga, nakon što je sud odbacio drugi pokušaj ukidanja zabrane nošenja maski na protestima. 

Zabrana nošenja maske stupila je na snagu jučer što je izazvalo još više nasilja u protekla dva dana.
 Poslanik Denis Kvok (Dennis Kwok) rekao je da je Vrhovni sud odbio zahtjev da se zabrana ukine, ali će saslušati kasnije ovog mjeseca zahtjev 24 poslanika protiv lidera Hong Konga Keri Lam (Carrie) u vezi sa korištenjem posebnih ovlaštenja. 

Lamova je rekla ranije da je potrebna zabrana nošenja maski kako bi se zaustavailo nasilje. Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.