Hiljade ljudi na protestu u Vukovaru: Nismo svi za pomirenje, ovo je tek početak

index.hr

Na inicijativu gradonačelnika Ivana Penave, u Vukovaru se danas od 14 sati održava protest zbog neprocesuiranja počinilaca ratnih zločina.

Policija očekuje da će današnji protest proteći bez incidenata.

Jedan od govornika bio je i savjetnik vukovarskog gradonačelnika za branitelje Tomislav Josić. Kritizirao je Vladu, a iz publike se čulo “Izdaja, izdaja!”.

– Osuđeno je 12 pijanih četnika koji su za sve krivi, a svi znamo da nije tako – znamo da nalogodavci neće odgovarati za učinjeno – kazao je Josić.

Naveo je da mu je u ratu ubijeno više članova porodice, među njima i otac.

– Nisam siguran da smo svi za pomirenje i da nam se svima sviđa pomirenje – rekao je Josić, koji kaže da mu poštu donosi poštar kojem je predao oružje, a da ga zaustavlja policajac kojem je predavao oružje.

Kako mediji prenose, iako su najavljeni kao protesti zbog nekažnjavanja ratnih zločina, tumače se i kao izraz nezadovoljstva krajnje desnice premijerom Andrejem Plenkovićem i njegovom politikom.

Iako su organizatori najavili da političke poruke na skupu nisu prihvatljive, ipak je bilo mnoštvo onih koji su se oglušili o to. Tako je bilo i nekoliko plakata s fotografijom premijera Plenkovića, ispod kojih su citirani stihovi Antuna Gustava Matoša: “U šarmantnoj pozi / moderni poganac / najmio ga stranac / da nam metne lanac”.

U Vukovar je došlo i desetak generala iz Hrvatskog generalskog zbora.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...