Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti BiH, gostovao je u Dnevniku BHT1. 

Pogledajte šta je rekao o preraspoređivanju domaćih policijskih snaga, potrebi da EU odgovori snažno, kako su četiri godine pojeli skakavci, novčanim uplatama općina za zapošljavanje nedostajućih graničnih policajaca.


– Prema građanima treba biti iskren, danas je u ovom studiju bio i zamjenik direktora Granične policije BiH. Četiri godine, njega citiram kako je rekao, kad je migrantska kriza u pitanju, su pojeli skakavci. Nismo donijeli nove zakone, nismo zaposlili, odnosno neko drugi nije zaposlio nijednog graničnog policajca, a nedostaje 1.200. Nema novih ljudi u Graničnoj, u Službi za poslove sa strancima, u Obavještajnoj službi, potpuno se taj sektor zanemario. Bavili smo se kao društvo humanitarnim aspektima na način da međunarodna zajednica nije bila odgovorna prema BiH da finansijski pomogne naše najugroženije kantone kao što je Unsko-sanski kanton. Sada smo u situaciji da spašavamo ono što se spasiti može – rekao je, između ostalog, Radončić. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Hitno preraspoređujemo granične policajce, očekujemo od EU da blokira ulazak migranata / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.