Vlada Srbije donijela je na današnjoj sjednici nove mjere u cilju suzbijanja širenja virusa COVID-19.

Zaključkom vlade određeno je nekoliko objekata na teritoriji Republike Srbije koji će, u slučaju potrebe, služiti za karantinski smeštaj.

Pooštrene su mjere koje se odnose na ograničavanje javnog okupljanja na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Okupljanja su u oba slučaja ograničena tako da distanca između lica mora biti najmanje dva metra, kao i da na površini od četiri kvadratna metra ne može biti više od jednog lica.

Vlasnici su u obavezi da ispred objekta naznače ukupan broj lica koja mogu boraviti istovremeno unutar tog objekta. Iz primjene ove odluke izuzeta su lica koja zbog radne obaveze i specifičnog načina organizacije rada objektivno ne mogu primjeniti ovu mjeru.

Pooštrena je mjera koja se odnosi na zabranu izvoza lekova i sada se zabrana izvoza odnosi ne samo na lekove proizvedene u Srbiji, već na sve lijekove koji se nalaze na teritoriji Srbije. Iz istih razloga, pored suncokretovog ulja, od danas je zabranjen je i izvoz suncokreta u ljusci i poluprerađenog ulja.

Vlada je još jednom zamolila i najsnažnije apelovala na sve građane, a naročito na najstarije, da se ponašaju odgovorno prema sebi i ostalim sugrađanima.

Ukoliko imate više od 65 godina, ostanite kod kuće i pridržavajte se dobro poznatih mjera zaštite od virusa COVID-19, poruka je Vlade Srbije.

“Sve usvojene mjere imaju za cilj isključivo očuvanje vašeg života i zdravlja, ali Vlada u ovoj borbi ne može pobeijditi sama već nam je neophodna saradnja sa svim građanima i njihova najveća moguća disciplina”, navodi se u saopštenju s današnje sednice, uz porukuda samo svi zajedno, ujedinjeni i solidarni, možemo izaći iz ove bitke kao pobjednici i ujvereni smo da će tako i biti.
 

Više saznajte na izvornom linku: – HITNO SAOPŠTENJE IZ SRBIJE, DONIJELI SU ODLUKU KOJA ODMAH STUPA NA SNAGU: Ako slučajno izađete vani iz STANA, EVO ŠTA MORATE URADITI / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.