Za sutra je u Bihaću zakazana hitna sjednica Komisije za sigurnost FBiH, a razlog je sigurnosna situacija uzrokovana migrantskom krizom u državi BiH, saznaje Klix.ba.
Na sastanak su pozvani svi relevantni dužnosnici sa svih nivoa vlasti, od državnog preko entitetskog i kantonalnog do gradskog odnosno općinskog nivoa.

Održavanje sastanka za Klix.ba je potvrdio predsjednik Komisije za sigurnost Damir Mašić koji je kazao da već imaju potvrde dolaska zvaničnika te dodao da će članovi Komisije prije sastanka obići kamp Lipa.

“Migrantska kriza je prerasla u humanitarnu i u sigurnosnu, jer postoje ozbiljne sigurnosne prijetnje po stanovništvo i građane Federacije BiH. Mi smo u protekloj godini imali tri sjednice komisije, a posljednju u oktobru, gdje smo donijeli zaključke u vezi s migrantskom krizom koji da su realizovani, puno toga bi bilo riješeno”, rekao je Mašić.

Ističe da postoji posebna zabrinutost zbog maćehinskog odnosa državnog nivoa prema ovom problemu i apsolutno ignorantskog odnosa prema problemu koji postoji.

“Posebno nas boli činjenica da i dalje ne postoji ozbiljna intencija državnog nivoa da se ovaj problem tretira kao problem cijele države, nego se i dalje nažalost uz prešutnu saglasnost iz FBiH tretira samo na području Federacije BiH ili tačnije tri kantona – Unsko-sanskog, Kantona Sarajevo i Tuzlanskog. To je apsolutno neprihvatljivo i nedopustivo i na to ćemo se također osvrnuti sutra”, poručio je.

Izvor: Klix.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.